Skördefest, Öland

Då var helgen kommen då familjen Abrelius skulle ut på roadtrip! Vi åkte på fredag förmiddag. Stannade i Hovmantorp för lite fika (för vissa: frukost) vid en sjö men fortsatte illa kvickt resan då de var lite kyligt. När vi äntligen var över Ölandsbron körde vi till turistbyrån och hämtade nycklarna till lägenheterna vi hyrt för helgen. Plus då att vi (mest jag) plockade på oss en massa broschyrer! Väl framme i Köpingsvik lassade vi ur all packning och gick sedan nerför gatan för lite shopping av mat och diverse. HELA. Öland var fullproppat med tjusiga pumpor som stod i varje vägkorsning och hörn. Till kvällsmat blev det soppa och efter en stund gick vi ner mot stranden där de hade en eld i samband med Konstnatten och Skördefesten. Mycket folk i rörelse så de var trevligt och lite mysigt! 
 
Dagen därpå startades med en redig frulle innan vi packade ihop oss och styrde kosan norrut. Körde förbi kameler och tog oss uppåt på västra sidan, längs med kusten. Stannade vid olika stopp där vi tyckte det passade och var intressant, bland annat då Byrums raukar. Väl uppe i norr tittade vi på Långe Erik och svängde förbi trollskogen innan alla började bli lite kinkiga och gapade efter mat. Ca en timme senare befann vi oss i Borgholm där vi nu tänkt äta. Jag testade kroppkakor för första gången vilket var supergott! Klockan började sedan rinna iväg och vi styrde minibussen hemåt. Kvällen blev lugn och fin, mat, spel och lite mys. 
 
Söndag började med frulle igen innan alla tog tag i och började packa och städa ur lägenheterna. Packade in allt i bilarna och körde mot Borgholms slott för att kolla in "Fårets dagar" där. Det var vikingatema, fårvallning, känna&klämma på fårskinn och vandring i slottet som underhöll oss i någon timme innan de började kurra i magen. Då fanns det en matmarknad och små stånd med lammburgare, renklämma och stekt fläsk att äta sig mätt på. 
 
När vi kände oss klara vid slottet börjar vi vår tripp mot målet med resan; Löktavlan i Ventlinge, Södra Öland. Då vi skulle köra igenom Färjestaden (dit Ölandsbron går från Kalmar) var det kö. Kö, kö och kö. Alla skulle över till fastlandet och hem. Men inte vi, vi skulle igenom och då självklart fick vi anpassa oss... Väl framme så fick vi då se den omtalade Löktavlan och dessutom handlat lite hemodlade grönsaker osv mm på gården. 
 
Nu var det bara hemvägen som väntade, var hemma ca 22.00 och de var så otroligt skönt att slänga sig i sängen då. Borta bra men hemma bäst :)
 

~

Det är en glad och hoppfull Jossan som säger godnatt ikväll. Morgonen började sådär med kryckorna som stöd men allt eftersom dagen tog sig framåt gjorde Jossan likaså UTAN kryckor. Var på Apoteket, Ica och lyckades även nu ikväll att gå till busstationen och möta upp Jessi utan problem. Nu kanske man inte ska ropa hej innan man är över bron men just nu känner Jossan att det här blir en piece of cake! 

Dag 1 efter OP

Vaknade upp i soffan idag med benet i högläge, hade lite värk i benet och tårna var helt kalla, hahah. Tog två alvedon och en kortverkande morfintablett. Tycker inte om att ta starka tabletter egentligen, känner att jag blir lite väl sömnig/groggy av dem. Inte så lyckat att ta en sån innan jag och mamma skulle sticka till apoteket... Efter apoteket var vi på Ica och handlade lite. Sedan åkte vi hem och mamma pysslade lite här hemma. Har ändå kunnat gå utan kryckor under hela dagen så de är ju bra. Får se när jag kan börja köra bil och ta mig till jobbet. Siktar på måndag men får se hur det känns nu i helgen när vi skall till Öland. 
Så här se de ut just nu, lite svullet men ändå helt ok.