Strandbaden

Igår var det dags för ännu ett julbord, hunnit med fyra stycken nu på en månad, ett varje vecka. Men älskar julmat så tröttnar inte :) 

Jag och Bitte fick hänga med på väst-distriktets julbord som skulle va på Strandbaden, Falkenberg. Passade ju perfekt eftersom de vart gångavstånd hem ;) Jättegod mat och bra underhållning av LaGaylia Frazier!! Goa kollegor hade man ju såklart också och det var så sjukt kul att få träffa alla teknikerna ute på fältet som man bara pratar i telefon med. Fyyyy fan va vi dansades slutet, disco, bugg, tryckare. Haha ja, allt! 

Avslutade med efterfest på Åsas rum och i sängen damp jag inte ner förräns kl fyra på natten/morgonen. Vilken kväll :D

Hbg

Det har varit en fullspäckad dag med mycket nya intryck och inblickar. Har nämligen varit med Per (en tekniker i Helsingborg) och gjort service på två st ed-flow maskiner på lasarettet över dagen. Även sett hur och vad han grejar med hela dagarna, fått en större inblick i hur verksamheten runt om maskinerna fungerar samt träffat lite kunder och andra kollegor :) Mycket lärorikt och nyttigt! 

Kosta

Haft en jättebra och trevlig helg vid Kosta Boda Art Hotel i Kosta. Ätit & druckit gott, blåst glas, spaat, shoppat, träffat Pontus Mamma och ätit ännu lite mer. 

Vi började med att installera oss på rummen för att sedan gå vidare till glashyttan och titta på Kjell Engmans glasshow. Hans team skapade två skulpturer, eller pjäser som det kallas i glasblåsarvärlden. En älva i en glaskupa, som tyvärr misslyckades då de gjort en missbedömning i mätningen. Sedan gjorde de en fiol med olika färgglada gubbar inuti. Sicket teamwork, allt måste stämma för glaset inte ska spricka/formas fel. Riktigt häftigt att se! Efter showen gick vi till Glasbaren och åt hamburgare och drack lite drinkar till trubadurerna som sjöng.

På lördagen åt vi först frukost för att sedan gå till Kosta outlet och därefter julmarknaden. När vi kände oss nöjda gick vi och testade spat som hade olika varma/kalla bassänger och bastus både inne och ute. Mysigt! En uppfräschning på rummet och sedan var vi redo för kvällen som började med att vi blåste glas. Jag och pappa gjorde varsitt glas och Jessi en skål. Det var jätteroligt och Lars som höll i det var riktigt duktig på att lära ut och visa massor. Kvällen fortsatte i Glasbaren där vi träffade Pontus mamma Ulrika. Drack lite vin, pratade och hade trevligt :) Sedan var det dags för middag såklart och då hade vi bokat plats för att äta julbord på Linnéa Art Restaurant Kosta. Det var väldigt gott och vi blev mätta även fast grönkålen fattades ;)

Idag hade vi en slapp förmiddag, åt frukost och vilade vi lite innan det var dags att checka ut vid tolv. Stack över till Kosta Boda outlet och Orrefors outlet för att handla det sista och avslutningsvis så käkade vi lunch i Glasbaren. Nu är vi påväga hem :)