101130

Sista november och jag sitter och mumsar i mig massa djungelvrål (man fick ta gratis på jobbet, haha!) och sipprar på honungsvatten. Min hals känns krasslig och jag börjar bli lite hes vilket är mina symptom på förkylning. Jag orkar inte bli sjuk nu när jag bara har denna veckan kvar att jobba! Därför har jag bestämt mig för att knarka honungsvatten, äta upp alla clementinerna (5kg!!!) som vi fick av Gekås i "rekord-present" och att ta på mig varma, gossiga kläder. Allra helst hade jag velat ha en onepiece på mig just nu, de ser så himla mysiga och sköna ut.

Nu ska jag strax äta och sedan blir de massage av bästa Camilla.. Just det! Får inte glömma att gratulera min fina vän Cecilia som just nu är i Thailand och firar sin födelsedag idag. Grattis!


Cilla och jag påväg till Dublin med klassen :)


Adobe photoshop CS5

Eftersom jag köpt ny dator har jag inte riktigt hunnit istallera Adobe photoshop CS5 ännu, men nu tog jag tag i det. Känner  mig totalt handikappad utan det, man kan ju göra allt. Jag älskar verkligen det programmet och det känns som det faktiskt älskar mig med på något sätt, haha.

Jag har några cd-skivor med Mark Monciardini där han visar hur han gör photoshopade bilder t.ex film omslag, special effekter och dimmor. Mark visar genom att han filmar och berättar hela tiden vad, hur och varför han gör som han gör. Jag är så klart delaktig i "lektionen" och gör som han gör, annars lär man sig inte lika mycket. Jag har lärt mig massor av hans videos (även fast jag bara sett 6-7 st) och jag har haft nytta av allt jag lärt mig. Han visar hela tiden genvägar och berättar samtidigt t.ex vad man kan använda det till framöver.

Nedanför är den första grejen jag gjorde "med" Mark. Det "vi" gjort är att vi har klippt in och format in ansiktena så det ser bra ut, klippt in himmeln, och tagit bort lite skog. Vi har gjort detta finfina filmomslaget av sammanlagt åtta olika bilder. En bild för varje ansikte, en bild för himmeln, en för husen och en för det så kallade stupet. Ikväll tänkte jag ha en "session" och vi får se vad det blir!


Gossiga

Köpte ett par super gossiga inneskor/tofflor, kalla det vad du vill. Eftersom vårt hus är svinkallt och mamma säger "men ta på dig mer kläder" när jag klagar på att det är kallt, haha, gick jag och köpte mig ett par igår. Grejen är bara att när man haft på sig de i någon timme blir man väääldigt varm och börjar svettas, haha. Men men, de är ju varma i alla fall och det är ju huvudsaken ;)Luktar kanske lite illa, men erkänn fina? Haha..