Då var helgen kommen då familjen Abrelius skulle ut på roadtrip! Vi åkte på fredag förmiddag. Stannade i Hovmantorp för lite fika (för vissa: frukost) vid en sjö men fortsatte illa kvickt resan då de var lite kyligt. När vi äntligen var över Ölandsbron körde vi till turistbyrån och hämtade nycklarna till lägenheterna vi hyrt för helgen. Plus då att vi (mest jag) plockade på oss en massa broschyrer! Väl framme i Köpingsvik lassade vi ur all packning och gick sedan nerför gatan för lite shopping av mat och diverse. HELA. Öland var fullproppat med tjusiga pumpor som stod i varje vägkorsning och hörn. Till kvällsmat blev det soppa och efter en stund gick vi ner mot stranden där de hade en eld i samband med Konstnatten och Skördefesten. Mycket folk i rörelse så de var trevligt och lite mysigt! 
 
Dagen därpå startades med en redig frulle innan vi packade ihop oss och styrde kosan norrut. Körde förbi kameler och tog oss uppåt på västra sidan, längs med kusten. Stannade vid olika stopp där vi tyckte det passade och var intressant, bland annat då Byrums raukar. Väl uppe i norr tittade vi på Långe Erik och svängde förbi trollskogen innan alla började bli lite kinkiga och gapade efter mat. Ca en timme senare befann vi oss i Borgholm där vi nu tänkt äta. Jag testade kroppkakor för första gången vilket var supergott! Klockan började sedan rinna iväg och vi styrde minibussen hemåt. Kvällen blev lugn och fin, mat, spel och lite mys. 
 
Söndag började med frulle igen innan alla tog tag i och började packa och städa ur lägenheterna. Packade in allt i bilarna och körde mot Borgholms slott för att kolla in "Fårets dagar" där. Det var vikingatema, fårvallning, känna&klämma på fårskinn och vandring i slottet som underhöll oss i någon timme innan de började kurra i magen. Då fanns det en matmarknad och små stånd med lammburgare, renklämma och stekt fläsk att äta sig mätt på. 
 
När vi kände oss klara vid slottet börjar vi vår tripp mot målet med resan; Löktavlan i Ventlinge, Södra Öland. Då vi skulle köra igenom Färjestaden (dit Ölandsbron går från Kalmar) var det kö. Kö, kö och kö. Alla skulle över till fastlandet och hem. Men inte vi, vi skulle igenom och då självklart fick vi anpassa oss... Väl framme så fick vi då se den omtalade Löktavlan och dessutom handlat lite hemodlade grönsaker osv mm på gården. 
 
Nu var det bara hemvägen som väntade, var hemma ca 22.00 och de var så otroligt skönt att slänga sig i sängen då. Borta bra men hemma bäst :)
 

7 kommentarer

Fader Abraham

02 Oct 2014 19:51

Great,får väl bli mer södra Öland nästa gång :)

Anonym

02 Oct 2014 21:57

Det later som en verkligt fin helg. Oland ar mysigt. Hoppas allt ar ok med ditt ben!

moder abraham

03 Oct 2014 11:32

Jätte trevlig helg i Beerland!! <<3<3<3

Lisbeth

04 Oct 2014 18:08

ANONYM!! kommentar, men det forstod du sakert att det var jag!! Jattefina kort, speciellt Nova och Loktavlan!! Ja du missade ju Oland 2010 och de goda kroppkakorna!

Lisbeth

04 Oct 2014 18:08

ANONYM!! kommentar, men det forstod du sakert att det var jag!! Jattefina kort, speciellt Nova och Loktavlan!! Ja du missade ju Oland 2010 och de goda kroppkakorna!

Lisbeth

04 Oct 2014 19:12

Ibland funkar det inte sa bra med att sanda en kommentar pa din blogg Jossan!! Har redan skickat tva ikvall sa med denna blir det kanske tre eller ingen!! ANONYM kommentar, men du forstod nog det var jag!! Jatttefina bilder, speciellt pa Nova och Loktavlan! Du missade ju Oland 2010 och de goda kroppkakorna:)

Lisbeth

05 Oct 2014 19:33

Hej! Far se om det gar att skriva en kommentar idag!!??

Anonym!! kommentar, du forstod nog att det var jag! Jattefina bilder, ja du var ju inte med nar vi at kroppkakor 2010.

Kommentera

Publiceras ej