Haft en jättebra och trevlig helg vid Kosta Boda Art Hotel i Kosta. Ätit & druckit gott, blåst glas, spaat, shoppat, träffat Pontus Mamma och ätit ännu lite mer. 

Vi började med att installera oss på rummen för att sedan gå vidare till glashyttan och titta på Kjell Engmans glasshow. Hans team skapade två skulpturer, eller pjäser som det kallas i glasblåsarvärlden. En älva i en glaskupa, som tyvärr misslyckades då de gjort en missbedömning i mätningen. Sedan gjorde de en fiol med olika färgglada gubbar inuti. Sicket teamwork, allt måste stämma för glaset inte ska spricka/formas fel. Riktigt häftigt att se! Efter showen gick vi till Glasbaren och åt hamburgare och drack lite drinkar till trubadurerna som sjöng.

På lördagen åt vi först frukost för att sedan gå till Kosta outlet och därefter julmarknaden. När vi kände oss nöjda gick vi och testade spat som hade olika varma/kalla bassänger och bastus både inne och ute. Mysigt! En uppfräschning på rummet och sedan var vi redo för kvällen som började med att vi blåste glas. Jag och pappa gjorde varsitt glas och Jessi en skål. Det var jätteroligt och Lars som höll i det var riktigt duktig på att lära ut och visa massor. Kvällen fortsatte i Glasbaren där vi träffade Pontus mamma Ulrika. Drack lite vin, pratade och hade trevligt :) Sedan var det dags för middag såklart och då hade vi bokat plats för att äta julbord på Linnéa Art Restaurant Kosta. Det var väldigt gott och vi blev mätta även fast grönkålen fattades ;)

Idag hade vi en slapp förmiddag, åt frukost och vilade vi lite innan det var dags att checka ut vid tolv. Stack över till Kosta Boda outlet och Orrefors outlet för att handla det sista och avslutningsvis så käkade vi lunch i Glasbaren. Nu är vi påväga hem :)

2 kommentarer

Lisbeth

07 Dec 2014 18:03

Det blev ju en finfin helg! Blaste inte Eva glas?? Vem hade "designat" era rum?? Tur det finns Harplingegronkal sa ni kan fa det pa ert julbord hemma!!!

Fader Abraham

09 Dec 2014 13:25

Bra bildcollage,tack för det :)

Kommentera

Publiceras ej