I december fick Simone och jag en briljant idé om att bjuda Jessi på en weekend till Berlin. Bokat och klart där och då sen var det bara att börja längta!

Förra helgen var det äntligen dags för avgång. Jag och Jessi tog tåget ner till Simone i Malmö för att sedan flyga från Kastrup morgonen därpå. Allt gick bra och när vi kom fram till hotellet för att checka in var vi såklart för tidiga. Lämnade väskorna på hotellet och begav oss direkt mot Zalando outlot som tyvärr var en riktig besvikelse, igen av oss hittade någonting. Okej, mot Alexanderplatz och Primark. Hepp, inget där heller. Väl på hotellet igen kom vi upp på rummet och där blev vi faktiskt inte besvikna. Dusch, fix och öl på rummet innan det var dags att besöka mexikanska restaurangen La Lucha. Mycket gott och bra service! Efter maten tog vi några öl på en närliggande bar.
 
Dag två hade vi planerat lite sovmorgon då dag ett var lång och vi alla hade sovit dåligt natten innan. Vi bestämde oss för brunch på Mogg, en amerikans deli placerad i en gammal judisk flickskola. Vilka mackor, helt otroliga. Härlig miljö och stämning. Därefter begav vi oss mot Checkpoint Charlie och The Memorial of the murdered jews. Mycket turister. Att besöka båda platserna var lite överväligande för iallafall mig när jag tänker tillbaka på hur det var dåtidens Tyskland. Nåväl, vidare till ett shoppingcenter där vi gick runt i butiker samt jag och Simone unnade oss manikyr. Snacka om konstraster. Tillbaka till hotellet, dusch, öl och fix. Dags för sushi på Sushi93. Mycket gott men inget mer än så, varken mer eller mindre. Vidare till barerna vi fått tips om; Vater, Djungle och någon mer som jag inte minns namnet på. Djungle var häftigast och bäst! Avslutade med en döner innan läggdags. 
 
Att vi var trötta dag tre är nog inte konstigt. Frukost åt vi i alla fall på ett ställe som heter Geist im Glas, ännu ett restaurangtips vi fått. Helt magiskt gott. Därefter gick vi på second hand jakt, vi hade spanat in en affär där man kan köpa kläder i kilopris. Inte för att vi hade något kilo över i resväskan hem men kolla kan man ju alltid göra :) Därefter gick vi runt i Bergmannkiez, chillade på Starbucks och började dra oss mot East Side Gallery. Verkligen häftig upplevelse. Även här var det såklart mycket turister vilket jag kan tycka förstår lite av det hela, men men.
Brevid muren låg även Mercedez Benz arena med massa restauranger brevid tillsammans med ett stort shoppingcenter. Självklart blev det en pasta och lite shopping innan vi drog oss tillbaka mot Kreuzberg och hotellet. Sista kvällen var vi bara tvugna att testa en napolitansk pizzeria vi fått tips om, Monella. Att gå dit varken hungriga eler törstiga var kanske ett misstag ifrån vår sida men den får helt klart godkänt. Roligt att testa en pizza med burrata på. Härefter tog vi oss tillbaka till hotellet för att packa klart inför hemresan dagen efter. 
 
 Mot Kastrup
Öl på hotellrummet
La Lucha
Alexanderplatz
Mogg
Välbehållen byggnad från forna Berlin
Checkpoint Charlie
The Memorial of the murdered jews
Sushi93
Djungle
Djungle, "vill ni har något riktigt Berlinskt?"
Djungle
Geist im Glas
East Side Gallery
East Side Gallery
Monella

Kommentera

Publiceras ej