Efter att ha gjort nada idag, förutom varit en sväng på banken, bestämde jag mig för att bjuda Jennifer på bio. Vann två st biljetter på jobbet i somras som kom till väl användning ikväll. Det pratades och planerades såklart lite inför Thailand också :) Vi såg i alla fall "The girl with the dragon tattoo" av Daniel Fincher (Fight Club, The social network), den amerikanska versionen av "män som hatar kvinnor", alltså första delen i Stieg Larssons triologi. Den var bra gjord och Fincher är som vanligt väldigt bra. Tycker dock Noomi Rapace gör rollen som Lisbeth mycket bättre..

Men en grej jag undrar är, varför gör man en film när det redan finns en? Var den svenska inte tillräckligt bra? Tar den svenske regissören det som en komplimang eller en förolämpning?

1 kommentarer

Lisbeth

29 Dec 2011 19:54

Hej! Ser fram emot att se dem amerikanska versionen av "Man som hatar kvinnor". Hit kommer den i februari. Kan tanka mig att Daniel ar "ett stra vassare" an sin svenske kollega!! Tycker att M. speciellt i sista filmen var lite "vag".Har last att amerikanarna inte vill se dubbade filmer och darfor har det gjorts en am. version, sant?, vet ej. Bra reklam for Stockholm, Sverige och Stiegs bocker i alla fall. Inte langt kvar till resan nu!!! Kram

Kommentera

Publiceras ej